Abonneer je gratis op Techzine!

Toshiba lanceert zes notebooks gebaseerd op Intel’s Centrino Mobiele Technologie in vier reeksen : Portégé R100, Tecra M1, Tecra S1 en Satellite Pro M10. De Tecra S1 en M1 hebben een lange batterijtijd die met een tweede batterij zelfs kan oplopen tot bijna elf uur. Om verbinding te krijgen met het bedrijfsnetwerk of internet beschikken de notebooks over verschillende communicatiemiddelen zoals geïntegreerd LAN, draadloos LAN (802.11b) of Bluetooth (optie). De Tecra M1 heeft een speciale ‘presentatieknop’ waarmee je direct een presentatie kan starten via een projector en een ‘light sensor’ voor het automatisch aanpassen van de helderheid van het scherm aan de omgeving. De Tecra M1 is uitgerust met Gigabit Ethernet (1000 Mbps), een primeur voor notebooks.

De Toshiba Portégé R100, het nieuwe paradepaardje van Toshiba, is minder dan twee cm hoog, weegt iets meer dan één kilogram en heeft een strakke magnesium behuizing. De notebook is uitgerust met een full-size toetsenbord, geïntegreerde communicatiemiddelen zoals draadloos LAN en een 30 GB harddisk. De Toshiba Satellite Pro M10 serie bestaat uit twee multimedianotebooks. Het stroomverbruik van de M10 is geoptimaliseerd waardoor de batterijtijd kan oplopen tot zes uur.

De Satellite Pro M10, met zijn gedistingeerde onyx blauwe behuizing, is vooral geschikt voor de veeleisende computergebruiker die voor thuis of op het werk een perfecte balans zoekt tussen multimedia, communicatie, computerkracht en betaalbaarheid. Het topmodel is standaard uitgerust met Bluetooth en een dvd-ROM/cd-rw.