Abonneer je gratis op Techzine!

Microsoft heeft een rechtszaak aangespannen tegen Lucent Technologies over vermeend inbreuk op patenten. Over dezelfde patenten lopen rechtszaken van Lucent tegen Dell Computer en Gateway. Microsoft heeft de patentzaak tegen Lucent afgelopen dinsdag ingediend bij de rechtbank in San Diego. Het betreft patenten voor verschillende technologieën waaronder audio en video coding, video displays en een touch-screen systeem voor het werken met documenten. De softwaregigant zegt de zaak voor de rechter te hebben gebracht om Dell en Gateway te helpen.

Telecomfabrikant Lucent is vorig jaar een patentzaak gestart tegen Gateway. Afgelopen februari volgde Dell. Volgens beide computerfabrikanten gaat de beschuldiging van Lucent over patenten van Microsoft. Zij hebben de softwaregigant dan ook gevraagd hen vrij te waren van alle beschuldigingen.

Microsoft zegt ervan overtuigd te zijn dat er geen sprake is van inbreuk en is de rechtszaak gestart om de computerfabrikanten te beschermen. "We willen duidelijkheid van de rechter en voorkomen dat Lucent doorgaat met het uiten van beschuldigingen", verklaart Microsoft-woordvoerder Jim Desler.