1 min

Tags in dit artikel

, ,

Door de breedbandoorlog zijn de snelheden van de abonnementen fors verhoogd. Veel internetters stappen over op een goedkoper abonnement.

Volgens René Post van iPing zullen veel internetters downgraden naar goedkopere abonnementen, omdat het goedkoopste abonnement nu vele malen sneller is dan een jaar geleden. "Het goedkoopste abonnement is nu vele malen sneller dan een jaar geleden.

Veel mensen zijn in het verleden al overgestapt op breedbandinternet om de telefoonkosten de baas te zijn, aldus Post. Veel van deze gebruikers heeft hetzelfde surfgedrag behouden, waardoor zij geen directe behoefte aan hogere internetsnelheden hebben. Volgens Edith Mastenbroek van XS4ALL is dit niet zo, internetters willen het juist steeds sneller.

De Nederlandse Internet Service Providers zijn sinds Augustus vorig jaar in een concurrentieslag verwikkeld, dit om consumenten voor zich te winnen.

Aanvankelijk speelt de strijd zich alleen af op prijsniveau, aanbieders proberen met voordelige tarieven consuementen voor zich te winnen. KPN verhoogde in September de snelheid al flink omhoog en hield de prijs gelijk. Dit zal deze maand weer gebeuren, aldus KPN.

Bij deze verhoging van de snelheden zullen volgens Mastenbroek, niet veel mensen overstappen tot een goedkoper abonnement. ”Dit viel de vorige keer al tegen, dus zal het waarschijnlijk deze keer ook niet massaal gaan”.