1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De welkbekende Tamagotchi’s komen weer terug als het aan fabrikant Bandai ligt. Het gaat hier om een soort ei-vormige plastic apparaatjes. Ze hebben een klein schermpje waarop een virtueel huisdier wordt weergegeven. In 1996 was het een gigantische rage, binnen enkele jaren werden er 40 miljoen verkocht, en logischerwijs probeert Bandai de Tamagotchi nu weer nieuw leven in te blazen.

De eerste versie van de Tamagotchi is vooral populair geworden vanwege het feit dat ze op elk moment van de dag om aandacht konden vragen. Het ging in de oude versie voornamelijk om eten en drinken. Als een eigenaar niet genoeg aandacht gaf, stierf de Tamagotchi en werd het apparaatje onbruikbaar.

De nieuwe Tamagotchi Plus zal veel geavanceerder zijn, en zelfs in staat zijn om te communiceren met andere Tamagotchi’s via infrarood. Ook zal de nieuwe versie in staat zijn om uit te gaan, te trouwen en zelfs kinderen te krijgen. Volgens Bandai zullen de nieuwe versie’s begin maart in de winkels liggen voor ongeveer 19 dollar.