1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Seagate gaat een nieuwe techniek ontwikkelen om een basis te creëren voor de toekomstige harde schijven. Volgens Seagate is het mogelijk dat met Heat Assisted Magnetic Recording een datadichtheid te behalen is die 700 maal hoger ligt dan de huidige generatie Platters. De techniek ondersteund een sectordichtheid van 50 terrabit.

Ter vergelijking: de grootste harde schijf op dit moment bezit een dichtheid van 70 gigabit per vierkante inch (de Barracuda 7200.7 om precies te zijn)

Het idee achter het totaal vernieuwde opnamesysteem is niet helemaal nieuw. Fabrikanten zijn al jaren bezig om opvolgers voor de huidige techniek te vinden, welke overduidelijk aan haar limiet begint te raken.

Volgens Seagate ligt de limiet van de nieuwe technologie ergens tussen de 100 en de 200 gigabyte per vierkante inch. Binnen een harde schijf worden uiteraard meerdere platters gecombineerd, wat een totaalvolume van ettelijke terrabytes per apparaat teweegbrengt.

HARM werkt uiteraard iets anders al de huidige harde schijven. Voordat er data wordt weggeschreven, wordt de oppervlakte van de harde schijf verhit met een laserstraal. Hierdoor komt er minder magnetisme vrij, een ongewenst bijproduct van de immer groter wordende harde schijven met de oude techniek. Het magnetische veld kan volgens Seagate stabiel gehouden worden terwijl het materiaal afkoelt.

We bedanken mambo voor het schrijven van dit bericht.