1 min

Tags in dit artikel

, ,

Voor het einde van deze maand zal vliegtuigmaatschappij Lufthansa een primeur op haar naam mogen schrijven door breedband internet aan te bieden aan haar passagiers. Lufthansa en British Airways waren al eerder druk bezig met het testen van de dienst van Boeing-dochter Connexion.

Lufthansa is de eerste maatschappij die een dergelijke dienst aanbiedt aan haar cliënteel. Vanaf eind april zullen reizigers met behulp van laptop of handcomputer van dit extraatje gebruik kunnen maken.

Boeing-docher Connexion is dus verantwoordelijk voor de verbinding. Via een satelliet worden de signalen tussen het vliegtuig en de aarde verzonden. De snelheid van deze verbinding is naar verluid 20 keer hoger dan die van een gewone ADSL-verbinding. Voor drie uur surfplezier betaal je in een vliegtuig van Lufthansa 15 dollar.

Om van deze dienst zes uur lang gebruik te kunnen maken, moet men 20 dollar diep in de buidel tasten. Tijdens transatlantische vluchten van zes uur of langer, worden prijzen gehanteerd vanaf 30 dollar. Deze dienst wordt overigens voor alle passagiers even goed beschikbaar; van kinderen tot zakenreizigers.

In principe wordt van de reizigers verwacht dat ze zelf hun pda of laptop mee aan boord nemen om te kunnen surfen. Maar na verloop van tijd kan men in de toestellen ook gebruik maken van ethernet. British Airways zal het voorbeeld van Lufthansa naar verwachting zeer snel opvolgen. KLM kondigt nog geen plannen aan in deze richting.