1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Onlangs introduceerde Sony in Japan drie nieuwe navigatiesystemen. Deze navigatiesystemen, NV-XYZ 33, 55 en 77 genaamd, tonen de navigatie in 3D. Daarnaast kunnen ze gebruikt worden als mediaspeler.

De navigatiesystemen zijn allemaal gebaseerd op Linux-kernel 2.4. Ze hebben een harde schijf, GPS ondersteuning en een aansluiting voor op de computer. Bij de navigatie zal niet meer een 2 dimensionele kaart worden getoond, maar 3 dimensionele kaarten die straten en bekende gebouwen tonen.

De gebruiker kan nauwkeuriger worden genavigeerd doordat het systeem adressen kan herkennen en een waarschuwing geven als je het pand waar je heen wilt voorbij rijdt. Naast bediening via een touchscreen kan je het ook bedienen door simpelweg met je hand te bewegen.

Om de navigatiesystemen nog aantrekkelijker te maken heeft Sony een mediaspeler (met ondersteuning voor MPEG-1/2/4, AVI DVD en WMV), een webbrowser, een emailprogramma en een simpele tekstverwerker ingebouwd. Daarnaast kunnen er foto’s op worden bekeken als een diashow.

De navigatiesystemen zijn 204*104*49 mm, wegen ongeveer 720 gram en lopen op een MIPS-processor. Ze zullen vanaf 1.175,- Euro verkocht worden. Het is echter nog niet bekend of ze in Europa worden uitgegeven.