Abonneer je gratis op Techzine!

Dick Advocaat is momenteel razend populair op internet. De naam ‘Dick Advocaat’ is de afgelopen dagen één van de populairste zoekopdrachten bij zoekmachines geweest, zo blijkt uit onderzoek van zoekmachine marketingbureau Traffic4u (www.traffic4u.nl). Zowel bij Google als bij zoekmachine Ilse hebben de Oranje-fans massaal op de naam van de bondscoach gezocht.

De reden voor de stijging in zoekopdrachten is ongetwijfeld het tumult dat rond de positie van de bondscoach is ontstaan na het verlies tegen de Tsjechen. Opvallend detail is dat er voor de wedstrijd tegen de Letten veel gezocht werd op Dick Advocaat met toevoegingen als ‘spotprent’. Na de kwalificatie voor de kwartfinale zijn de zoekopdrachten opvallend milder gestemd. ‘Het lijkt erop dat het Oranjelegioen De Generaal weer in hun hart heeft gesloten.’, aldus Sander Prinsen, marketing manager van Traffic4u.

Naast Advocaat werd ook op Arjen Robben veel meer gezocht dan aan het begin van het toernooi. Na de hetze tegen De Wissel in de wedstrijd Tsjechië-Nederland oversteeg de Groningse stervoetballer al zijn collega’s.

Helaas gooide het optreden van ‘Van The Man’ tegen de Letten voor Robben roet in het eten. Na het laatste fluitsignaal is er een groot aantal zoekopdrachten gedaan op ‘Ruud van Nistelrooij’. Uiteindelijk kwam de man of the match bovenin de populariteitsmeting uit.

De populairste elf: Stijging/ daling
1. Ruud van Nistelrooij +1
2. Arjen Robben +7
3. Jaap Stam +1
4. Andy van der Meyde +8
5. Johnny Heitinga -2
6. Rafael van der Vaart -5
7. Wilfred Bouwma +8
8 Clarence Seedorf +5
9. Philip Cocu +6
10. Marc Overmars -2
11. Wesley Sneijder -4
(* stijging/ daling tov de posities voor de wedstrijd Nederland-Tsjechië)

De populariteit van de spelers is gebaseerd op het aantal zoekopdrachten in zoekmachine Google. ‘Sinds de start van het EK volgen we binnen de zoekmachines de Oranje-selectie op de voet. We zien dat de prestatie van de spelers direct van invloed is op het aantal zoekopdrachten dat naar hen gedaan wordt.’, aldus Traffic4u. ‘Een goed voorbeeld hiervan is Rafael van der Vaart. Hij was bij aanvang van het EK verreweg de populairste speler. Nu Van Der Vaart amper aan spelen toekomt wordt er veel minder naar hem gezocht.’

Wie uiteindelijk de populairste speler van het Nederlands elftal wordt is afhankelijk van de prestatie van de spelers in de volgende wedstrijden of wederom een ongelukkige wissel van de coach.