Multikabel verhoogt dit najaar in twee fasen de snelheden van bijna alle particuliere internetabonnementen. De meest extreme verhoging is die van het X-tra abonnement, dat een download krijgt van 10 Mb en een uploadsnelheid van 2 Mb. Met deze wijzigingen toont Multikabel dat via de kabel hogere en constantere snelheden dan bij ADSL mogelijk zijn en dat de ontwikkeling van kabelbreedband onverminderd doorgaat.

Vanaf augustus 2004 verhoogt Multikabel de downloadsnelheden van drie van de vijf internetabonnementen. Het Power abonnement, dat op dit moment een download heeft van 1.536 Kbps, wordt verhoogt naar 2.560 Kbps. Het nu al snelle abonnement XL-lerate gaat per augustus zijn naam nog meer eer aan doen, want de downloadsnelheid gaat van 4.096 naar 5.120 Kbps. De snelheid van het instapabonnement Easy verdubbelt tot 256 Kbps.

In november volgen dan verhogingen van de uploadsnelheden: Power gaat naar 512 Kbps (is nu nog 360) en XL-lerate wordt verhoogd van 768 naar 1.024 Kbps. De meest extreme verhoging voert Multikabel in november door voor de X-tra abonnees. Dit abonnement, gericht op personen die een zeer hoge uploadsnelheid prefereren voor bijvoorbeeld het spelen van online games, krijgt dan een download van 10 Mb en een uploadsnelheid van 2 Mb. Een particulier internetabonnement met deze specificaties is uniek in Nederland.