Abonneer je gratis op Techzine!

Het zal vast niemand ontgaan zijn: MP3 spelers, en dan vooral de varianten met harddisk, zijn razend populair. Eerder meldden we al dat de winst van Apple is verdrievoudigd, voornamelijk vanwege haar iPod en ook Creative timmert aardig aan de weg. Steve Jobs, baas van Apple, verklaarde recentelijk dat in de 3 maanden tot aan 26 juni maar liefst 860.000 iPod’s zijn verkocht, en hij verwachtte dat de verkoopcijfers flink zullen stijgen door de iPod mini.

In een onlangs verschenen rapport van Informa Media te Londen, staat dat er wordt verwacht dat er eind 2004 ruim 21 miljoen MP3 spelers in omloop zullen zijn. Daarvan zouden er ruim 10 miljoen dít jaar verkocht worden. Het overweldigende succes van de MP3 spelers wordt aangevoerd door Apple’s iPod. Deze speler is al enige tijd op de markt en is op het moment razend populair. Deze week is de nieuwste versie van de speler gelanceerd.

In het eerder genoemde rapport staat ook dat naar alle waarschijnlijkheid harddisk-based muziekspelers zullen gaan winnen ten opzichte van flashdisk spelertjes. Wederom is het de iPod die hier de trend lijkt te zetten. Verwacht wordt dat er eind 2004 5 miljoen iPods in omloop zullen zijn.

Een van de conclusies is ook dat bedrijven als Creative Technology, Sony en Dell het goed zullen gaan doen op muziekspeler gebied, hoewel zij in feite áchter de concurrentie aanlopen en niet zelf de trend gezet hebben.