Klanten van Multikabel krijgen nog meer keuzemogelijkheden Multikabel gaat het haar klanten zo makkelijk mogelijk maken om te profiteren van de superieure kwaliteit van beeld en geluid van digitale televisie. Daarom wordt digitale televisie vanaf 1 januari 2005 bij Multikabel de standaard televisiedienst, waarbij het gedigitaliseerde Standaard Pakket (met zon 40 zenders) de basis zal vormen. Daar bovenop gaat Multikabel verschillende nieuwe keuzemogelijkheden bieden, waardoor klanten gemakkelijk en voordelig een meer op hun wensen afgestemd aanbod kunnen samenstellen.

Klanten die kiezen voor het digitale Standaard Pakket kunnen daarnaast op andere tv-toestellen in huis de verschillende zenders analoog blijven bekijken, zonder extra kosten. Voor het Standaard Pakket (digitaal en analoog) betaalt de abonnee EUR 14,85 per maand. Klanten kunnen er uiteraard voor kiezen vooralsnog uitsluitend analoog te blijven kijken, maar met dit tarief maakt Multikabel het aantrekkelijk om voor digitale topkwaliteit in beeld en geluid te kiezen.

Terwijl Multikabel nu al één van de uitgebreidste standaardpakketten van Nederland biedt, kunnen klanten straks bovenop het digitale Standaard Pakket direct kiezen voor òf het Plus Pakket òf een aantal premiumzenders per stuk òf een aantal andere individuele zenders òf combinaties van deze mogelijkheden. In totaal kunnen klanten bij Multikabel straks zon 100 televisiezenders digitaal ontvangen, een aantal dat de komende jaren nog fors zal groeien. Hiermee werkt Multikabel toe naar een steeds individueler te maken aanbod: kijkers kunnen de ontvangst van televisiezenders steeds nauwkeuriger laten aansluiten bij hun persoonlijke voorkeuren. Op dit moment kunnen premiumzenders alleen gekozen worden bovenop het Standaard Pakket én het Digitaal Pakket.

Marcel Nijhoff, Directeur Marketing & Sales van Multikabel: "Ons initiatief om de digitale drempels voor onze klanten weg te nemen en méér keus te bieden, past in ons voortdurende streven het de klant gemakkelijk te maken. Zo kunnen inwoners en bedrijven in Noord-Holland op een eenvoudige en voordelige wijze profiteren van de voordelen van technologische vernieuwingen op het gebied van televisie en radio, snel internet en telefonie. Door digitaal als standaard te kiezen, stimuleert Multikabel een versnelde opmars van digitale kwaliteitstelevisie in Noord-Holland. Steeds meer klanten kiezen al voor digitale beeld- en geluidskwaliteit door de aanschaf van breedbeeldtelevisies, platte beeldschermen, thuisbioscoopsystemen en DVDs. Ook wordt zo de weg vrijgemaakt voor bijvoorbeeld nieuwe themakanalen, die onlangs door de publieke omroep en commerciële zenders zijn aangekondigd."

Al eerder in 2004 creëerde Multikabel in samenwerking met winkelketens en fabrikanten van apparatuur (o.a. Panasonic, Nokia, Samsung en Philips), de mogelijkheid om televisie digitaal te gaan beleven met een makkelijk en direct te installeren startpakket. Dit pakket is vrijwel overal in Noord-Holland bij tal van winkels verkrijgbaar.