Abonneer je gratis op Techzine!

Symantec kondigt zijn nieuwe visie aan: een compleet nieuwe manier voor zakelijke klanten om te kijken naar de risicos van bescherming, beveiliging en het gebruik van hun meest waardevolle bezit: hun informatie. Het nieuwe concept van Symantec, Informatie-integriteit genaamd, speelt in op de behoefte van organisaties om continu in bedrijf te zijn en te groeien, zelfs bij internetbedreigingen of wanneer het systeem kwetsbaar is.

Digitale informatie is een invloedrijk fenomeen geworden, zegt John W. Thompson, Symantec chairman en CEO. Sterker nog, velen geloven dat een belangrijk deel van de wereldeconomie draait om het gebruik, de opslag en verplaatsing van digitale informatie. Digitale informatie maakt veel mogelijk, maar alleen als deze zowel veilig als beschikbaar is.

De aanpak van Symantec biedt klanten een volledig bedrijfsproces waarmee beveiliging en beschikbaarheid in evenwicht gehouden kunnen worden. Te beginnen met de behoefte om de risicos van kwetsbaarheden en bedreigingen te bepalen. Wanneer een valide risicobepaling heeft plaatsgevonden, moeten organisaties hun informatie beschermen tegen aanvallen, bedreigingen afwenden en preventieve acties bepalen. Dit alles moet gebaseerd zijn op real-time alarmering om adequaat op te kunnen treden tegen ongelukken en rampen, op het moment dat ze plaatsvinden.