Abonneer je gratis op Techzine!

De Belgische professor Dirk de Grooff heeft een boek over Google geschreven met de titel "Goochelen met Google"

De professor die aan de Leuvense universiteit lesgeeft in het vak ‘Internet-zoekstrategieën’ bemerkte dat zijn studenten nogal slecht waren in het zoeken naar informatie op het internet. Daarom besloot hij een boekje te schrijven waarin alle mogelijkheden van de zoekmachine aan bod komen.

Zo weten veel mensen niet dat Google een vertaalmachine in huis heeft. Met de zogenaamde Language Tools kun je zinnen en woorden binnen zes talen vertalen. Helaas ontbreekt op het moment nog het Nederlands.

Daarnaast kun je Google als rekenmachine gebruiken door gebruik te maken van wiskundige tekens als optellen (+), aftrekken (-), vermenigvuldigen (*) en delen (/).
Daarnaast is het mogelijk om allerlei soorten buitenlandse maateenheden en gewichtseenheden om te rekenen naar bekende eenheden.

de Grooff vindt dat er op het moment geen enkele zoekmachine in de buurt komt, vanwege het feit dat Google de grootste database heeft en meest geavanceerde algoritme waarmee de zoekacties worden gedaan.

Toch is Google volgens hem niet foutloos. Standaard doorzoekt Google maar 30% van alle websites. Het is volgens de professor juist de kunst om handigheid in het gebruikt van Google te krijgen zodat je ook de overige 70% sites te voorschijn te krijgt.
Het boekje is volgens de professor daarbij een handig hulpmiddel.

Het boekje kost ongeveer € 14,85 en is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

We bedanken el machia voor de tip!