min

Tags in dit artikel

, ,

Sinds het Think Secret Juli rapport over de aankomende Anteras dual-core PowerPC 970MP processor, hebben bronnen nog meer nieuws over IBM’s PowerPC ontwikkelingen, en de richting waar het Apple naar gaat sturen.
Het grootste nieuws is dat de Anteras ook als een single-core processor uit zal komen, met de codenaam AnterasSP, welke naar verwachting PowerPC 970GX zal gaan heten.
Op dit moment gebruikt de apple’s dual-2.5Ghz Powermac G5 de PowerPC 970GX processor.
Net als de Anteras zal de 970GX met snelheden beginnen rond de 3Ghz en zal 1mb L2 cache bevatten, het dubbele van de huidige 970FX processor.
Maar daarentegen zal de processor geen L3 cache bevatten.

Op dit moment melden de bronnen dat de 970GX waarschijnlijk rond het eerste kwartaal van 2005 zullen verschijnen, terwijl de release datum van de 970MP nog onbekend is.
Low-power versies van de PowerPC 970 bedoeld voor de PowerBook G5 zijn nog in ontwikkeling, en zullen snelheden gaan krijgen van waarschijnlijk 1.6Ghz en 1.8Ghz, maar veel meer is er nog niet bekent.
Apple’s huidige lijn Powerbooks hebben al 7 maanden geen vernieuwing gezien, maar er komt waarschijnlijk een verniewde versie op de Macworld Expo die gehouden word te San Francisco in Januari.