Abonneer je gratis op Techzine!

Gigabyte heeft recentelijk uit laten lekken dat zij bezig is met een grafische kaart, gebaseerd op 2 Geforce 6600 GT Cores. De presentatie van de kaart staat gepland op aanstaande Vrijdag in Chicago. Naar verwachting zal de kaart de performance van de huidge topkaarten ruim overtreffen in de huidige benchmarks.

Exacte technische gegevens zijn nog niet beschikbaar, maar al wel duidelijk is dat er 2 chips uit de 6600 GT klasse gebundelt zullen worden. De kaart zal naar alle waarschijnelijkheid uitgerus worden met 256 Mb ram met een bandbreedte van 256 bit. De twee chips staan met elkaar in verbnding door middel van een interne SLI verbinding. In weze zijn er twee kaarten samengevoegd tot een enkel performancemonster. Eerdere pogingen door XGI om een dual core gpu te produceren resulteerde in een energievretende kaart met een gebrek aan performance.

Enkele performancebenchmarks, welke door Gigabyte zijn uitgelekt, wijzen er op dat de kaart duidelijk beter zal presteren dan de huidige topkaarten (te weten de Geforce 6800 Ultra en de Radeon X850 XT Platinum Edition). Respectievelijk behalen deze kaarten in 3dMark05 12.680 en 13.271 punten, terwijl de dual 6600GT er 14.293 met dezelfde tests. Het moge duidelijk zijn dat dit niet een volledig objectieve test is, maar het geeft wel aan wat de capaciteiten en mogelijkheden zijn van SLI bij budgetkaarten.

De verwachtte verkoopprijs zal rond de 500 a 600 dollar bedragen, al word verwacht dat de verkoopprijs in combinatie met een compatibel Gigabyte moederbord de prijs zal laten dalen, al zijn detail daaromtrend onbekend.