2min

Tags in dit artikel

, ,

Sinds Sony in 1999 Aibo introduceerde is er tot nog toe geen serieuze concurrent voor het robothondje op de markt gekomen.
Als het aan Sega Toys ligt komt daar echter verandering in.

Het bedrijf presenteerde gisteren namelijk haar nieuwste elektronische speeltje: de ‘idog’. De robothond kan gebruikt worden om muziek mee te componeren en muziek af te spelen. De hond kan tevens op het ritme dansen.


Sega Toys’ idog

Volgens de site Japan Today heeft de hond op de neus en andere plaatsen op het lichaam knoppen waarmee de muziek gemaakt en afgespeeld kan worden. Verder kan de hond door middel van oplichtende knoppen emoties tonen en heeft het sensors die contact met de eigenaar registreren.

Volgens een andere Japanse nieuws site ASCII24.com heeft de hond ook een audio ingang op de linkerachterpoot waar een handheld apparaat op aangesloten kan worden, zoals de iPod. Vervolgens kan de eigenaar de hond programmeren met deze handheld.

De verwachting is dat de robot in April op de markt zal komen. Waar de idog op de markt zal komen en een richtprijs zijn momenteel nog niet bekend.


Sony’s Aibo

Zoals gezegd zal de idog in dit segment moeten gaan concurreren met Sony’s Aibo. Sony introduceerde in oktober afgelopen jaar de nieuwste versie van de robothond. Deze versie kan zowel digitale muziekbestanden als CD’s afspelen en kan net als de idog dansen op de muziek.
De hond is voorzien van een camera, waarmee objecten herkend kunnen worden. Daardoor kan de hond om obstakels heenlopen en kan loopt het zelf naar het oplaadstation als de accu bijna leeg is.
Daarnaast kan Aibo draadloos bestuurd worden vanaf een computer en kan het gesynchroniseerd worden met Microsoft Outlook. Zo kan Aibo de gebruiker herinneren aan afspraken.