Abonneer je gratis op Techzine!

Microsoft zal op 12 en 13 mei een sneak preview geven van haar nieuwste console. De preview zal uitgezonden worden via de muziekzender MTV en heet ‘MTV Presents: The Next Generation XBOX Revealed’. Dat heeft het bedrijf maandag laten weten.

De nieuwe XBOX is de laatste tijd het onderwerp van veel geruchten. Microsoft heeft reeds veel technische details over de console onthuld, maar zaken zoals de naam, ontwerp, prijs en releasedatum van het apparaat zijn nog steeds niet bekend.

Wat wel bekend is dat het apparaat meer dan alleen een console zal zijn. Volgens het bedrijf was het doel van de huidige XBOX om Microsoft een goede naam te geven in de consolemarkt. Nu dat volgens het bedrijf gelukt is, is het tijd om de console meer functies te geven dan alleen het afspelen van games. De nieuwe XBOX zal daarom een multimedia apparaat worden, dat muziek en video afspeelt, verbonden kan worden met de pc en XBOX live in combinatie met messenger kan gebruiken.

De verwachting was dat Microsoft net als Sony en Nintendo haar console op de E3 zou presenteren. Sony zou op dat evenement in eerste instantie de spits afbijten en Microsoft zou enkele uren daarna volgen. Met de sneak preview steekt Microsoft Sony en Nintendo echter de loef af en verzekert het bedrijf zich van een plekje in de nieuwsheadlines, zonder dat daartussen het nieuws over de nieuwe consoles van de concurrenten staat.

De show zal op 12 mei in Amerika, om half zeven ’s avonds in premiere gaan op MTV. De dag erna volgen Europa en de andere delen van de wereld. De show zal worden gepresenteerd door acteur Elijah Wood, die bekend is als Frodo in de Lord of The Rings saga.