Abonneer je gratis op Techzine!

De onthulling van de next generation consoles deze maand heeft een hoop geruchten doen verstommen. Toch is er ondanks de release van deze consoles toch weer een gerucht opgedoken over Microsoft’s XBOX 360.

Zo circuleert er nu een afbeelding op het internet van wat de demo-opstelling van de XBOX 360 voor in grote winkels moet voorstellen. Microsoft leverde voor de originele XBOX ook van dergelijke ‘kiosks’ waar consumenten de console kunnen uittesten.
Microsoft heeft voor de XBOX 360 een deal gesloten met EB Games voor het maken van een aantal speciale XBOX Live game kiosks.

Meest opvallend aan de afbeelding is dat de kiosk is voorzien van een ingebouwde poort, waarop klanten mogelijk een geheugenkaart op kunnen aansluiten en een spel of demo kunnen kopen en vervolgens downloaden op hun geheugenkaart.
Op deze manier zou Microsoft de nieuwste games kunnen promoten, verkoopcijfers analyseren en daarop hun verkoopstrategieën aanpassen. Daarnaast zouden games wellicht goedkoper kunnen worden, aangezien er op deze manier geen doosjes en boekjes meer nodig zijn.

Als de afbeelding het verder bij het rechte eind heeft zal de kiosk voorzien zijn van een 23" LCD HDTV beeldscherm en zullen alle draden netjes zijn weggewerkt, waardoor het lijkt of de controllers draadloos zijn.