Abonneer je gratis op Techzine!

De CPU koeler serie G-Power, van Gigabyte, krijgt een kleiner broertje. Gigabyte heeft namelijk de G-Power Lite aangekondigd.

De nieuwe value processor koeler heeft hetzelfde aantal heatpipes en hetzelfde uiterlijk als de G-Power serie. Vanwege de vorm van de heatsink word volgens Gigabyte ook diverse onderdelen rondom de processor gekoeld, dit omdat de fan een stuk boven het moederbord is geplaats. Dit zorgt er weer voor dat de socket ongeveer 10 graden koeler zal zijn dan bij een standaard boxed koeler.

De G-Power Lite CPU koeler is voorzien van een aluminium heatsink in een witte body, in plaats van een doorzichtige blauwe body die de G-Power serie heeft. De koeler beschikt over een blauwe 92mm fan zonder leds, in plaats van een LED fan, en een meegeleverde fancontroller waarmee de snelheid tussen de 2000 en 2450 toeren kan worden ingesteld.

Gigabyte’s G-power Lite CPU koeler weegt 430 gram en is, net als zijn grote broer, geschikt voor de 478, 775, 754 en 939 sockets. Hoeveel er betaalt moet worden om de koeler in huis te krijgen is nog niet bekent, ok is nog niet bekend wanneer de koeler in Europa leverbaar zal zijn.