min

Tags in dit artikel

MTV heeft eerder deze week haar mtvU kanaal voor iedereen beschikbaar gemaakt. Daarmee is het kanaal MTV’s eerste kanaal dat in zijn geheel wordt uitgezonden via het internet.

Het MTV Uber kanaal, oftewel mtvU, was tot voorkort alleen beschikbaar voor studenten op de campussen van circa 730 scholen. MTV heeft nu besloten om de zender voor iedereen beschikbaar te maken via het internet.
Het kanaal gaat uiteraard videoclips uitzenden, maar daarnaast zullen er ook korte series op de zender verschijnen. Ook zal er materiaal te zien zijn dat door studenten is gemaakt. De keuze om het kanaal via het internet beschikbaar te maken is volgens MTV gemaakt, omdat de zender verschrikkelijk veel aanvragen daarvoor had gekregen van studenten.

Behalve Uber heeft MTV ook nog de Overdrive service. Deze online dienst is een online versie van haar televisiekanaal waar mensen ook verzoeken kunnen indienen. Deze service werd in april dit jaar gelanceerd.
MTV heeft verder een deal gesloten met Cisco Systems. Beide bedrijven gaan 25.000 dollar betalen aan degenen die komen met innovatieve ideëen over het gebruik van de breedband technologie.

Het kanaal is beschikbaar via de website van MTV Uber.