Abonneer je gratis op Techzine!

EA games, bekend van games als Medal of Honor, de FIFA reeks, de Need for Speed spellen en tal van andere topgames, heeft wederom de titel beste uitgever gekregen van het magazine Game Developer.

Om tot deze conclusie te komen, hebben de schrijvers van het tijdschrift gekeken naar de reviews over de games en het aantal releases uitgegeven door de fabrikant, maar ook puur economische aspecten kwamen aan bod. Zo bekeek men ook de omzet, het nakomen van betalingen en de extra voordelen voor de werknemers. Dit zijn extra’s bovenop het loo, zoals bedrijfswagens, laptops, etcetera.

In de lijst van de top 20 beste uitgevers kwam Activision als tweede aan bod en stootte Mircosoft hiermee naar plaats drie. Activision kende vooral succes met de Tony Hawk reeks en de Call of Duty spellen. Derde was dan Microsoft, die dan weer bekend is van de Age of Empires reeks en binnenkort de Xbox 360 zal lanceren.

Lucasarts, Bandai en Capcom zijn voor het eerst op de lijst terug te vinden, wat toch vreemd is voor een redelijk succesvolle uitgever als Lucasarts. Atari is vier plaatsen gezakt en bezet nu de dertiende plaats in de lijst.

EA Games bezet al drie jaar op rij de eerste plaats in de ranglijst.