Abonneer je gratis op Techzine!

Nadat onlangs is uitgelekt dat google een vervanger voor Paypal zou introduceren, steken alweer geruchten de kop op dat het Californische bedrijf een nieuwe dienst zal uitgeven die de naam "Google Base" draagt.

Het bedrijf, dat begon vanuit een kleine flat, is inmiddels uitgegroeid tot de meest populaire zoekmachine ter wereld. Hierna is Google haar grenzen gaan verleggen. Naast de gewone zoekmachine is het begonnen met andere diensten te introduceren zoals de Google Toolbar, Google Earth, Google Picasa, Google desktop, tal van andere diensten en binnenkort misschien ook een betaaldienst. Van die betaaldienst kan Google Base dan misschien gebruik maken.

In Google Base is het mogelijk om zelf dingen up te loaden naar de server, waarna deze in een grote database wordt gestopt. Dit kan gaan van een lijstje met verjaardagen tot items die je te koop wil aanbieden en hierbij komt Google purchases weer van pas. Zo kan Google Base de tweede Ebay, maar dan met nog meer functies worden.

De informatie die in deze database staat, kan ook gezocht worden via google of Froogle. Waardoor de zoekmachine zelf er nog een aantal functies bijheeft.

Uit dit alles kunnen we concluderen dat het bedrijf zich nog verder wil uitbreiden en zich op een nog breder publiek wil richten. En momenteel lijken ze daar ook in te slagen.

De website van Google Base is inmiddels offline, maar er is nog steeds een aankondiging van de dienst te vinden.