Abonneer je gratis op Techzine!

Het is alweer ruim zeven jaar geleden dat de laatste versie van het legendarische voetbalspel Sensible Soccer in de schappen lag, maar binnenkort komt daar verandering in, want Codemasters komt volgend jaar met een nieuwe versie van het voetbalspelletje.

Waar de Fifa en de Pro Evolution reeks zich vooral richten op het realisme in zowel graphics als besturing is de Sensible Soccer reeks altijd gericht geweest op een hoog fungehalte.
Codemasters heeft ervoor gekozen om dit concept ook toe te passen op Sensible Soccer 2006 en kunnen de fans van de serie opgelucht ademhalen.

Om de cartooneske stijl uit de originele spellen te behouden heeft de ontwikkelaar gekozen voor Cell-shaded graphics. Ook de grote hoofden, die de oude spellen kenmerkten, zijn weer van de partij.
Waar de fans ook blij mee zullen zijn is dat John Hare de grote man achter het project is.

Hare was ook al verantwoordelijk voor de originele Sensible Soccer spellen en zal er alles aan doen om de sfeer en fun uit die spellen weer terug te halen.
"We doen er alles aan om de fun, speelbaarheid en diepte uit de originele spellen te moderniseren en aan gamers te laten zien wat ze de afgelopen jaren gemist hebben."

Het spel zal een uitgebreide single-player sectie bevatten, maar de meeste uurtjes zullen toch aan de multiplayer sectie besteed gaan worden.
Het spel komt zoals gezegd volgend jaar in het tweede kwartaal op de markt en zal beschikbaar zijn voor PlayStation 2, Xbox en PC.


Oud en nieuw: zoek de 10 verschillen