Abonneer je gratis op Techzine!

De mensenrechtenorganisatie Amnesty International is in December een actie gestart met de naam ‘Make Some Noise’. Nu wil men hier een Nederlandse versie van maken. Amnesty hoopt hiermee 1 miljoen nieuwe leden te werven.

Amnesty maakt enkel gebruik van nummers van het solowerk van ex-beatle John Lennon. Het is de bedoeling dat verschillende Nederlandse zangers en groepen een nummer van hem coveren en deze beschikbaar stellen op de Nederlandse Amnesty website. Op de internationale site van Amnesty hebben reeds 5 bekende Engelstalige artiesten een nummer van John Lennon inzongen, en deze op de site geplaatst. Dit waren onder andere The Cure met Love, Maroon 5 met Happy Xmas – War is Over en The Black Eyed Peas met Power to the People.

Een nummer kost 1.12 euro en de gehele opbrengst gaat naar de organisatie. Toch is het project niet puur financieel gericht. De nummers worden gecovered door artiesten die populair zijn onder jongeren, hierdoor wil Amnesty ook jongeren bewust maken van de schending van de mensenrechten. Amnesty probeert op deze manier een nieuwe doelgroep bereiken en meer leden te werven. Amnesty International heeft reeds bijna 2 miljoen leden, verspreid over 150 landen over de gehele wereld. Door het project zouden nog eens 1 miljoen leden moeten verworven worden.

Dat Amnesty heeft gekozen voor liedjes van John Lennon is ook niet zo verwonderlijk. Zijn liedjes gaan vaak over vrede en mensenrechten.