Abonneer je gratis op Techzine!

Japanse eigenaren van Nintendo’s DS handheld console kunnen hun hebbedingetje binnenkort, naast het gamen, ook gebruiken om te internetten en televisie mee te kijken. Daarmee komt de DS qua alternatieve functies weer langszij met Sony’s PSP, die dergelijke mogelijkheden al heeft.

Met de stap wil Nintendo een breder publiek interesseren voor de console. Nu is de handheld hoofdzakelijk geschikt voor games.

Wat betreft de mogelijkheden om te internetten, gaat Nintendo vanaf juni dit jaar een webbrowser verkopen. Deze browser is in samenwerking met het Noorse bedrijf Opera gebouwd. De software is te verkrijgen als een DS kaart en als de kaart in de DS wordt gestoken, krijgt het apparaatje Wi-Fi mogelijkheden en kan de browser gestart worden. Het kaartje gaat in Japan 3.800 yen kosten, wat neerkomt op zo’n 32 dollar.

Over de televisiemogelijkheden liet Nintendo wat minder informatie los, behalve dat de extra functionaliteit ook hier met een kaartje gepaard gaat. De ingebouwde antenne kan dan de signalen oppikken die door sommige Japanse stations vanaf april dit jaar wordt uitgezonden voor mobiele telefoons.

De televisiefunctie zal naar verwachting voorlopig nog niet zijn intrede doen op de Europese markt, aangezien er nog nauwelijks aanbod is in deze vorm van televisie. De kans dat de Opera browser richting Europa komt is wel ietsje groter, maar daarin is Nintendo naar eigen zeggen wel afhankelijk van samenwerkingen met internetproviders.

Nintendo liet verder nog weten welke games er deze lente voor de DS in Japan uit gaan komen. Zo kunnen de Japanners zich verheugen op een woordenboek voor op reis. software om je te trainen in het gebruik van de DS styluspen en een kookboek met gesproken instructies.
Ook zal het spel Tetris DS op de markt komen, waarin bekende Nintendo figuurtjes als Mario en Donkey Kong acte de presence geven.