Abonneer je gratis op Techzine!

Diverse nieuwssites melden dat er nieuwe Macs aankomen. Door de overstap van naar Intel is het gemakkelijk om voorspellingen te doen.

De huidige Core Duo processor wordt nu gebruikt in de Mac mini, iMac, MacBook Pro en MacBook. Deze zijn volgens Intel echter aan vervanging / verbetering toe. Daarom wil Intel nu in diverse Macs een Intel Core 2 Duo toepassen. Ook andere PC fabrikanten zouden deze techniek gaan gebruiken.

De datum waarop deze Macs tekoop zijn is nog een raadsel. Veel sites speculeren echter wel. Zo zette een populaire weblog (FreeLacBlog) een bestelling voor een groot aantal Mac Mini’s, maar de site kreeg te horen dat grote bestellingen pas weer mogelijk zijn na 4 november. Behalve de nieuwe processor zullen er naar verwachting niet veel andere zaken veranderen aan de nieuwe Macs. Het is echter wel mogelijk de huidige generatie iMac uit te rusten met een Core 2 duo. Enkele hobbyisten hebben dit al met succes geprobeerd.

Verwacht wordt dat de nieuwe Macs een Core 2 Duo processor krijgen met een kloksnelheid tussen de 1,66 en 2,33 GHz. De cache bedraagt 2 of 4MB aan L2 Cache voorzien en de kloksnelheid van de Front Side Bus bedraagt 667MHz. Tevens worden de processors 64 bit.