min

Tags in dit artikel

, , , ,

Creative gaat een nieuw model multimedia-speler uitbrengen binnen haar Zen-familie met een widescreen-model. De Zen Vision:M wordt opgevolgd door de nieuwe Zen Vision W.

De nieuwe speler heeft qua uiterlijk vrij veel weg van sommige spelers van concurrent Archos. Zen’s Vision W zal een widescreen 16:9-scherm krijgen met een grootte van 4,3 inch. Volgens diverse bronnen kunnen we vermelden dat de speler een fantastische schermkwaliteit heeft.

De speler ondersteund vele formaten zoals mpeg-1, mpeg-2, mpeg-4-sp, mjpeg, xvid, divx, welke opgeslagen kunnen worden op een 30 of 60 Gigabyte harde schijf. Verder beschikt de speler over een CompactFlash-slot. In dit slot kunnen geheugenkaartjes geplaatst worden die gebruikt worden in digitale camera’s. Zo kunnen foto’s en filmpjes direct afgespeeld worden op de multimediaspeler. Verder heeft Creative nog wat andere handige functies toegevoegd. Zo vinden we nog een agendafunctionaliteit, een fm-tuner en een microfoon. Al met al moet de Vision W maar liefst 4,5 uur film kunnen afspelen. Mocht het scherm te klein zijn voor thuis een film te kijken, dan is er nog de mogelijkheid om de speler via een kabel aan te sluiten op de televisie.

Creative Zen Vision W

Het zal echter nog een tijd duren voordat de Zen Vision W in Europa verkrijgbaar zal zijn. De speler is nu alleen nog verkrijgbaar in de Verenigde Staten. De 30 GB-versie zal rond de 399 dollar gaan kosten. Voor de 60 GB-versie zal 100 dollar meer betaald moeten worden.