Abonneer je gratis op Techzine!

In Groot-Brittannië heeft een internetprovider geweigerd om een vijfenzeventigjarige van telefonie en internet te voorzien.

Omdat de vrouw het contract toch niet zou begrijpen, vond de internetprovider het niet nodig om haar te voorzien van telefonie en internet. Mevrouw Greening-Jackson wilde graag een gecombineerd pakket nemen, waarbij ze zowel internet als telefoon zou krijgen.

De vrouw vond het pure discriminatie dat ze geweigerd is en is daarom ook naar de Britse media gegaan. Zij meldde daar het volgende: "Ik ben verschrikkelijk boos. Ik heb zojuist de meest ingewikkelde papieren ingevuld om een visum voor Rusland aan te vragen. Vorig jaar heb ik nog over de Chinese muur gelopen. En nu ben ik schijnbaar te oud om een formulier in te vullen? Pure discriminatie."

De internetprovider Carphone Warehouse gaf een antwoord op de kritieken, volgens het bedrijf worden er geen 70-plussers aangesloten, omdat in het verleden gebleken is dat deze vaak klachten hebben. Zo zouden deze mensen voornamelijk klagen dat ze afgezet zouden zijn door de provider. Overigens mocht de vrouw in combinatie met een jonger persoon wél een pakket nemen.