1 min

Tags in dit artikel

, ,

Zoals in de Wii special al te lezen was wil Nintendo dat de Wii het centrum van de woonkamer wordt en dat ook niet-gamers ermee aan de slag gaan. Een lastige taak zo weet ook Nintendo president Satoru Iwata, maar analisten denken dat het Nintendo wel eens kan gaan lukken.

De bekendmaking van details rond de Wii vorige week hebben veel Nintendofans in extase gebracht, maar nog niet iedereen loopt warm voor de nieuwe console. Nintendo hoopt echter dat uiteindelijk jong en oud en man en vrouw met het apparaat gaan spelen. Dat is niet eenvoudig, zo weet ook Nintendo president Satoru Iwata: "We willen moeders die geen consoles in hun huiskamer willen hebben warm maken voor de Wii. Dat is een flinke uitdagingen, zie het als de uitdaging om cosmetica aan mannen te verkopen."

De Wii heeft echter sterke punten waarmee deze uitdaging wel eens succesvol afgerond zou kunnen worden Nintendo. Zo is het apparaat zeer gunstig geprijsd en trekt de innovatieve Wiimote ook de aandacht van mensen die niet overweg kunnen met een traditionele controller. Analisten zijn het daar mee eens. "Wii zou zeker de meest populaire console allertijden kunnen worden. Niet-gamers kunnen zien hoe leuk het is, door alleen maar te kijken naar mensen die aan het spelen zijn. De Wii is totaal anders dan de PS3 of de Xbox360", aldus een analist.