NetApp presenteert MAX Data-oplossing in combinatie met persistent memory

Abonneer je gratis op Techzine!

NetApp heeft versie 1.3 van zijn Memory Accelerated Data (MAX Data)-oplossing uitgebracht, die kan worden gecombineerd met Optane DC persistent memory van Intel. Dit is, naar eigen zeggen van de leverancier, de eerste storage-oplossing die persistent memory gebruikt.

Volgens de netwerk-, storage- en cloudspecialist helpt de nu uitgebrachte versie 1.3 van de grootzakelijke storage-oplossing, in combinatie met Optane DC persistent memory van Intel  en daarbij geleverde tweedegeneratie Intel Xeon Scalable processors, eindgebruikers de tools om meer waarde te halen uit grote datasets.

De oplossing komt volgens de leverancier als geroepen, nu bedrijven steeds meer worden geconfronteerd met een vloedgolf van data die voorkomen uit onder meer het Internet of Things (IoT), het gebruik van kunstmatige intelligentie, machine learning, deep learning en analytics.

Uitbreiding van Data Fabric

Daarnaast zorgt de toepassing er nu voor dat NetApp zijn alomvattende Data Fabric-strategie nu naar de servers brengt die de voor de bedrijfsvoering van de eindgebruikers belangrijke applicaties en data huisvesten. Denk daarbij aan onder meer de databases van Oracle of van MongoDB.

Eerste storage-oplossing met persistent memory

De nu uitgebrachte MAX Data-versie is, zo stelt NetApp de eerste storage-oplossing ter wereld die Optane DC persistent memory gebruikt. Zakelijke eindgebruikers krijgen hierdoor meer capaciteit met een lage latency. Om meer capaciteit met een lage latency te bereiken hoeft daarom voortaan geen applicatiecode meer te worden herschreven. Hierdoor kunnen bedrijven dan ook onder alle omstandigheden blijven profiteren van realtime applicaties, zo geeft NetApp aan.