De 5 time management obstakels van IT’ers

Abonneer je gratis op Techzine!

Randapparatuur, software, hardware en netwerken. We krijgen er steeds meer van. Niet eerder waren IT’ers zo belangrijk voor de economie als op dit moment. Vanzelfsprekend legt dit veel druk op de schouders van de IT-professionals. Veel IT-specialisten kiezen uiteindelijk voor een time management training, gewoonweg omdat het allemaal niet meer bij te benen is. Welke zaken moeten er dan opgelost worden met deze cursus? Dat zijn meerdere punten. Hieronder vind je dé 5 time management obstakels waar IT’ers tegenaan lopen.

  1. Te veel werkstress en tijdsdruk

Ondernemingen zijn in deze tijd afhankelijk van de moderne technologieën, en daar zijn er steeds meer van. Dit betekent dat er steeds meer verwacht wordt van de IT’ers en dat zij vaak dagelijks in meer of mindere mate te maken hebben met een hogere werkstress en een tijdsdruk die hoger ligt dan gemiddeld.

  1. Overvolle mailbox

IT-professionals zijn actief in dé sector die op dit moment het meest in ontwikkeling is. Voor de IT’ers betekent dit vaak dat zij een overvolle mailbox hebben. Deze wordt gevuld met informatieprikkels en veel IT-specialisten hebben moeite met het (tijdig) verwerken van alle toegezonden informatie. Onderzoek laat zien dat veel IT’ers mailtjes regelmatig terug aanvinken als ‘ongelezen’, wat duidt op uitstelgedrag.

  1. Slechte werk-privé balans

Het is belangrijk om een goede balans te houden tussen werk en privé. Dit geldt niet alleen voor IT’ers, maar voor iedereen. Een slechte werk-privé balans is voor veel IT-professionals heel gewoon. Het werk is immers overal, zeker nu we steeds vaker werken in de cloud. Een ongezonde werk-privé balans veroorzaakt stress, slaapproblemen, lichamelijke én mentale klachten. Veel IT’ers willen een slechte werk-privé balans verbeteren, maar weten niet goed waar te beginnen.

  1. Afspraken vergeten

IT-specialisten staan bekend om het feit dat zij zich in iets vastbijten en niet los kunnen laten tot het opgelost is. Soms komen zij voor behoorlijke raadsels te staan, bijvoorbeeld bij problemen binnen de infrastructuur. Juist doordat zij zichzelf helemaal verliezen in hun ‘missie’ vergeten zij vaak afspraken, met alle gevolgen van dien.

  1. Te veel onderbrekingen

Ontstaat er een verstoring in de infrastructuur? Dan kan dit in het meest vervelende geval complete bedrijfsprocessen stilleggen. De IT’ers moet dan ook alle dagelijkse taken laten vallen om de verstoring op te lossen. Dergelijke onderbrekingen kosten niet alleen veel tijd, maar gaan ook ten koste van de focus en de productiviteit van de IT-professionals.