Abonneer je gratis op Techzine!

Vandaag weet Webwereld te melden dat mensen die een pc kopen bij Dell met een Nederlandse Windows XP niet hoeven te rekenen op een upgradecoupon voor de Nederlandse versie van Windows Vista.

Dell heeft besloten om het Upgrade programma van Microsoft met de upgradecoupons in Europa te beperken omdat het operationeel te complex zou zijn. Dell beweert onderzoek gedaan te hebben naar het aantal Dell klanten die mee willen doen aan het Vista programma. Volgens Dell was de animo voor dit programma niet erg groot en was het daarom verstandiger om te snijden in het aantal talen waarin Vista op de markt komt. Zodra Vista echt in de markt wordt gezet gaat Dell wel alle talen bij pc leveren maar dus niet de upgrade-coupons.

Microsoft heeft in augustus deals gemaakt met grote pc bouwers en deze coupons in het leven geroepen. Om deze manier is het makkelijker mensen te stimuleren een zogenaamde "Vista ready pc" te kopen en daarbij een coupon te krijgen dat ze kunnen upgraden naar Vista zodra het nieuwe besturingssysteem uit is.