min

Tags in dit artikel

, ,

Verkopen op eBay wordt duurder. eBay heeft namelijk de prijzen van zowel normale veilingen als autoveilingen verhoogt. Dat is volgens eBay nodig om de website rendabel te houden. De prijsverhogingen gelden evenwel allemaal maar voor veilingen, niet voor eBay Stores of Store Inventory Listings.

Deze prijsverhogingen gaan in op 30 januari. Concreet wil dat zeggen dat je voor een product tot een prijs tot 9,99 dollar nu 40 dollarcent betaalt in plaats van 35 dollarcent. Voor producten die tussen de prijs van 25.01 dollar en 1000 dollar liggen verhoogt de prijs naar 3.25% van het bedrag, in plaats van 3%.

Voor het plaatsen van een advertentie op eBay.com stijgt de prijs lichtjes, bij eBay Motors gaan de prijzen een stuk sneller de hoogte in. Een motor plaatsen kost je veertig dollar, in plaats van 30 dollar. Voor een auto betaal je dan weer 50 dollar in de plaats van 40 dollar. Wie gebruikmaakt van de ‘minimum gegarandeerde prijs’ betaalt vanaf 30 januari geen 5 dollar meer, maar 0.1% van de gegarandeerde prijs, met een plafond op 10 dollar.

Bill Cobb, Senior Vice President van eBay North America, vindt dat het om bescheiden prijsstijging gaat en benadrukt dat het gevoelige zaken als prijsstijgingen altijd met de grootste zorg behandeld worden, ook qua communicatie naar de klanten toe. ‘Deze stijgingen zijn het gevolg van grondig onderzoek en we geloven dat deze aanpassingen nodig zijn om de marktpositie van eBay.com en eBay Motors te behouden’, wist Cobb er nog aan toe te voegen.