Veel computergebruikers zijn gewend om veel met de muis te werken, maar volgens Tilbert Schulte is dat helemaal niet nodig, sterker nog, volgens hem is vrijwel alles te doen met het toetsenbord. Door jezelf aan te leren alleen met een toetsenbord te werken kun je volgens Schulte niet alleen RSI voorkomen maar ook tientallen procenten tijdwinst boeken.

Werken met de muis is makkelijk, maar ook erg omslachtig. Je beweegt voortdurend over het scherm om allerlei stappen te doorlopen en wisselt continu met het toetsenbord om te typen. In het boek van Tilbert Schulte getiteld ‘Sneller met het Toetsenbord’ wordt uitgelegd hoe de computer aangestuurd kan worden met het toetsenbord. Niet alleen de simpele en bekende sneltoetsen als Ctrl+C en Ctrl+V worden behandeld, maar het boek laat zien dat je vrijwel alles kunt doen zonder muis.

Het boek is geheel in kleur en bestaat uit drie delen. Het eerste deel behandelt de basisprincipes van toetsenbordaansturing, het tweede deel geeft praktische tips waarmee je sneller en prettiger werkt in de Microsoft Word, Excel, Outlook, Internet Explorer en Windows. Het derde deel bevat handige overzichten, onder andere van praktische sneltoetsen en Alt-codes. Volgens de auteur ben je in totaal ongeveer vier uur kwijt om het boek inclusief de oefeningen door te nemen.

Meer informatie over het boek is te vinden op keyboardcontrol.nl, het boek is in de boekhandel verkrijgbaar voor 14,95