Abonneer je gratis op Techzine!

Maar weinig Hotmail gebruikers vinden de weg naar Microsofts nieuwe e-maildienst ‘Live Mail’. Het bedrijf heeft Live Mail daarom omgedoopt naar ‘Live Hotmail’ in de hoop dat meer gebruikers overstappen. Hotmailgebruikers die toch overstappen krijgen vanaf nu ook de standaard Hotmail interface te zien, wat de overstap makkelijker zou moeten maken.

Toch is niet iedereen overtuigd van Microsofts nieuwe strategie. "Ik snap het idee van loyaliteit. Maar dit is een nieuw systeem en een nieuwe dienst. Waarom zou je de gebruiker in de war brengen door twee namen van verschillende systemen samen te voegen. Een nieuwe start maken moet niet gezien worden als iets negatiefs maar als een manier om weer fris te beginnen en nieuwe klanten aan te trekken", aldus Dave K, een ervaren Hotmail gebruiker.

Microsoft heeft ook nog steeds niet bekendgemaakt wanneer ‘Live Hotmail’ Hotmail definitief zal vervangen. Rest nog wel de vraag of internetters misschien toch huiverig zijn voor nieuwe ontwikkelingen op het web, of dat Microsoft haar hotmail gebruikers gewoon niet goed genoeg geïnformeerd heeft.