LG Electronics heeft voor het eerste kwartaal van 2007 een tweetal apparaten aangekondigd die zowel met Blu-ray als met HD DVD overweg kunnen. Dit is mogelijk dankzij de Super Multi Blue technologie, die volgens LG een einde maakt aan de verwarring in de strijd tussen Blu-ray Disc en HD DVD als opvolger van de huidige dvd-standaard.

De nieuwe serie producten die LG op de markt zal brengen is de Super Multi serie. In deze serie komen begin dit jaar drie producten uit, te weten de Super Multi Blue Blu-ray Disc Rewriter (BH-100), de HD DVD-ROM Drive (GGW-H10N) en de Super Multi DVD Rewriter met beveiligingsmogelijkheden.


De LG GGW-H10N

De BH-100 is een standalone speler die geschikt is voor Blu-ray Disc, DVD, CD Read/Write en HD DVD-ROM (Read). De GGW-H10N ondersteunt eveneens de Blu-ray Discs- en HD DVD-formaten, maar is een interne speler voor in de computer. Dit apparaat kan overweg met duallayer Blu-ray schijfjes en kan deze branden op 4x, wat sneller is dan de 2x standaard van de Blu-ray association.

De belangrijkste technologieën binnen Super Multi Blue Drive zijn Optical Backup, dat Blu-ray Disc Write/Playback, HD DVD Playback en DVD/CD Write/Playback ondersteunt en zorgt voor een veilige en effectieve controle van de Optical Pickup. De Optical Pickup is het eerste apparaat ter wereld, dat zowel Blu-ray Disc Write/Playback als HD DVD Playback ondersteunt.


DE LG BH-100

Als laatste is er nog een conventionele DVD speler die echter extra mogelijkheden voor beveiliging biedt. Deze zogenaamde SecurDisc-technologie is door LG in samenwerking met Nero ontwikkeld. Hierdoor is het mogelijk om gegevens op de DVD te beveiligen met een wachtwoord. Ook kunnen ontvangers van de DVD via een digitale handtekening de authenticiteit van data bepalen en detecteert een integriteitscontrole veranderde data om de integriteit en leesbaarheid vast te stellen.

Wanneer de apparaten precies op de markt gaan komen is niet duidelijk, ook de prijs is vooralsnog niet bekend.