2min

Tags in dit artikel

, , ,

De website Notebook Italia is achter informatie over het eerste resultaat van de overname van Voodoo PC door HP gekomen. Het zou om de Pavilion HDX gaminglaptop gaan. Ook bericht de website over een tweetal gaminglaptops van Asus.

HP Pavilion HDX

Eigenlijk mag de 5,4 kilogram wegende HDX geen laptop genoemd worden, want deze machine is een volledige desktopvervanger, niet in de laatste plaats vanwege het ruimt twintig inch grote scherm met pivotfunctie. De laptop zal gebaseerd zijn op Intels nieuwe Santa Rosa platform en dus voorzien zijn van een Core 2 processors. Het grafische gedeelte zal NVIDIA voor haar rekening nemen, met een GeForce Go kaart uit de 8000-serie. Door de forse afmetingen van het apparaat is er plek voor een aantal opmerkelijke features, waaronder vier geïntegreerde speakers met een Bass Reflex subwoofer van HP. Meest in het oog springend is echter de media afstandsbediening die in het toetsenbord vastgeklikt kan worden.


Ook bij de andere specificaties kunnen de nieuwste snufjes verwacht worden. Zo heeft de laptop een ATSC/NTSC tuner met een HDMI uitgang, Intels Wi-Fi 4965AGN Draft-N netwerkadapter, Bluetooth 2.0+EDR, een geïntegreerde webcam en Windows Vista Ultimate. Ook Intels Turbo Memory 2.0 wordt verwacht in dit systeem. Deze techniek heette voorheen Robson en is bedoeld om applicaties sneller te laten opstarten met behulp van flashgeheugen, een techniek die ook in Vista terug te vinden is.

Niet bekend is welke optische drive er in deze laptop terug te vinden zal zijn, maar de verwachting is dat het een Blu-ray of HD DVD speler/writer zal zijn. Ook de prijs en releasedatum van het apparaat zijn nog onbekend.

Asus G1S & G2S

Ook Asus heeft twee nieuwe gaminglaptops op de planning staan, eveneens gebaseerd op het Santa Rosa platform. De twee laptops, genaamd de G1S en de G2S, verschillen slechts op een aantal punten van elkaar. Zo heeft de G1S een 15,4 WSXGA+ scherm met een resolutie van 1680×1050, terwijl de G2S een 17 inch WUXGA scherm met een resolutie van 1920×1200 heeft. Verder verschillen de laptops in de opslagcapaciteit van de SATA hardeschijf, bij de G1S is dat 160GB, bij de G2S 200GB.

De rest van de specificaties worden door beide modellen gedeeld, waaronder een 2.2GHz Core 2 Duo T7500 processor, 2GB 667MHz DDR2 geheugen, Bluetooth 2.0+EDR, Intels Wi-Fi 4965AGN Draft-N netwerkadapter en een dual-layer SuperMulti DVD brander. Het grafische gedeelte wordt ook hier verzorgd door NVIDIA met een GeForce 8600M met 256MB aan dedicated geheugen. Het besturingssysteem is Windows Vista Home Premium. De Asus laptops worden later deze maand op de markt verwacht, de G1S heeft een adviesprijs van 1.700 euro, terwijl er voor de G2S 1.900 euro betaald moet worden.