1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Er worden steeds meer virussen geschreven met als doel mobiele telefoons. Wereldwijd zijn er 300 van deze virussen bekend. De meeste hiervan veroorzaken niet zoveel schade, maar een Spaanse man wist een dergelijk virus te schrijven wat wél heel wat schade met zich meedroeg.

De 28-jarige man is gisteren gearresteerd door de Spaanse politie en zou verdacht worden van het schrijven van een virus voor mobiele telefoons. Met dit virus zijn inmiddels 115.000 telefoons besmet geraakt, wat voor miljoenen euro’s aan schade zorgde.

Het virus kon zich makkelijk verspreiden door openstaande Bluetooth-verbindingen, waar tevens de meeste mobiele virussen gebruik van maken. Het virus deed zich voor als sportnieuws, anti-virussoftware of een erotische afbeelding. De meeste mobieltjes die geïnfecteerd zijn geraakt zijn smartphones. Dit komt omdat het virus geschreven met als doelwit het Symbian besturingssysteem.

Een woordvoerder van de Spaanse politie heeft bekendgemaakt dat er zeven maanden onderzoek voor nodig is geweest om de schrijver van het virus op te pakken. Tevens is het de eerste keer dat er in Spanje een schrijver van mobiele virussen is gearresteerd.