Abonneer je gratis op Techzine!

De Wi-Fi Alliance is deze week begonnen met het testen van de draadloze netwerkproducten die werken met Draft 2.0 van de 802.11n standaard. De eerste gecertificeerde apparaten moeten in september in de winkel liggen.

De 802.11n standaard kent al een lange geschiedenis, omdat de deelnemende partijen in de alliantie niet op alle punten overeenstemming kunnen bereiken. De 802.11n producten die momenteel op de markt zijn Draft 2.0 producten die nog niet gecertificeerd zijn. De definitieve standaard wordt naar verwachting in 2009 goedgekeurd. Er is geen garantie dat Draft 2.0 apparaten ook werken met de definitieve 802.11n apparaten, maar veel bedrijven in de sector zijn er van overtuigd dat de de verschillen tussen de apparaten met een eenvoudige firmware upgrade te overbruggen zijn.

De Draft 2.0 apparaten worden momenteel getest in acht laboratoria in Spanje, Taiwan, Japan en de Verenigde Staten. De n-standaard gebruikt meer antennes en een breder radiospectrum om signalen te verzenden, wat een stabielere verbinding moet opleveren, een maximale doorvoersnelheid van 300MB/s en een groter bereik.