Abonneer je gratis op Techzine!

Eerder dit jaar kondigde Microsoft aan dat het haar Zune-familie uit zou gaan breiden. Vandaag kwam Microsoft met meer details hierover en maakt bekend dat ze komen met 3 nieuwe spelers, een 4 GB-, 8 GB- en 80 GB-speler. De Zune’s zijn volgende maand beschikbaar in verschillende kleuren, waaronder roze, groen, zwart en rood.

Met deze nieuwe Zune’s, waarvan afbeeldingen al eerder uitgelekt zijn, is het draadloos synchroniseren en delen verder uitgebreid. Ook heeft de mediaspeler van Microsoft een nieuwe manier van bediening, namelijk via de nieuwe, ‘innovatieve’ bedieningscontrole. Tevens is er een fm-radio aan boord en kan de Zune videocontent on-the-go afspelen.

Naast de nieuwe Zune heeft Microsoft ook plannen om de services voor de Zune uit te gaan breiden. Zo gaat in november Zune Social van start, dit is een online community waar members ervaringen en vragen kunnen delen en ook zullen Zune Marketplace en de Zune-software helemaal vernieuwd worden, voor zowel de nieuwe als oude Zune’s. Als laatste wordt het aantal accesoires uitgebreid. Deze accesoires zullen ook werken met de oude Zune 30 GB. Een overzicht van de accesoires vind je op deze pagina.

De nieuwe Zune’s zullen worden gelanceerd in november en beschikbaar zijn tegen een prijs van 150 tot 250 dollar. Over een Europese lancering is nog altijd niets bekend.