Abonneer je gratis op Techzine!

Sharp heeft een LCD-scherm ontworpen waarvan zij claimt dat het het dunste LCD-scherm is. Het nieuwe scherm is minder dan 0,7 millimeter dik.

Het nieuwe scherm met een grootte van 2,2 inch is volgens het bedrijf speciaal ontworpen voor het gebruik in mobiele telefoons. Met een dikte van slechts 0,68 mm is dit volgens Sharp het dunste mobiele LCD-scherm dat op dit moment op de markt te krijgen is.

Volgens de fabriek schijnt het scherm een contrast te hebben van 2000:1, een kijkhoek van 176 graden en een reactiesnelheid van acht milliseconden.
Het nieuwe scherm is slechts een heel klein beetje dunner dat het vorige scherm dat het dunste was. Het vorige scherm was van Samsung en had een dikte van 0,70 mm. De standaard die op dit moment in de meeste mobiele telefoons gebruikt wordt is ongeveer 0,82 millimeter.

De resolutie van het nieuwe scherm van Sharp is 240 x 320 pixels en heeft een QVGA output. Sharp vertelde dat het scherm volgend jaar klaar moet zijn voor gebruik in mobiele telefoons, digitale camera’s en andere mobiele apparaten.