Abonneer je gratis op Techzine!

De ontwikkelaars van het benchmarkprogramma 3DMark, onder de naam Futuremark, hebben aangekondigd dat ze graag een eigen gamestudio willen beginnen. De gamestudio moet FGS gaan heten, wat staat voor Futuremark Games Studio.

Futuremark is vooral bekend van haar demo’s en benchmarks om je computer is even flink op de proef te stellen. Aangezien de graphics van de benchmarks er goed uitzien is Futuremark al vaker gevraagd wanneer ze nou is een eigen gamestudio gingen beginnen. De algemeen directeur van FGS, Tero Sarkkinen, liet daar het volgende op weten: "Al jaren vragen onze fans wanneer we nou is beginnen met het maken van onze eigen games. Binnenkort zullen ze deze krijgen en het zijn niet zo maar een paar games. We willen zorgen voor een hoge kwaliteit van gameplay en grafisch moet het ook een hoogstandje worden. Mensen moeten het gevoel krijgen dat ze van hun sokken worden geblazen.

FGS laat weten dat het de nieuwste technologieën en engines in hun games wil gaan gebruiken. Volgens FGS moeten de games bestempeld kunnen worden met een "world class game".

Waarschijnlijk zullen velen nu denken dat dit games worden waar je een beste pc in huis voor moet hebben staan, maar FGS laat duidelijk weten dat ze zich niet alleen richten op de krachtige hardware. Ook de gebruikers met gemiddelde hardware moeten beschikken over de mogelijkheid om deze games te kunnen spelen.

FGS heeft verder niets bekend gemaakt, maar volgende maand zullen ze wel aanwezig zijn op de Game Developers Conference. Waarschijnlijk wordt er dan meer duidelijk over de bedoelingen die FGS heeft.