Abonneer je gratis op Techzine!

In tegenstelling tot eerdere berichten zal Windows 7 niet in 2009 verschijnen. Microsoft heeft in een verklaring aan de website WinVistaClub.com laten weten dat het nog zeker drie jaar duurt voordat de opvolger van Vista het levenslicht zal zien. Sommige experts denken echter dat Windows 7 in 2010 uit gaat komen.

WinVistaClub heeft een samenvatting van de mail op haar website geplaatst. Daarin geeft Microsoft onder andere aan dat Windows 7 ongeveer drie jaar ontwikkeltijd nodig heeft en dat de exacte releasedatum zal bepaald worden wanneer Microsoft de gewenste kwaliteit behaalt.

Microsoft wil in haar antwoord niet specifiek ingaan op de vraag of de release van Windows 7 vervroegd is wegens de slechte verkoopcijfers van Windows Vista. Het bedrijf laat wel weten dat er inmiddels meer dan 100 miljoen licenties van Windows Vista zijn verkocht en dat bedrijven Vista sneller oppakken dan voorgaande Windowsversies. Volgens Microsoft is er inmiddels een overgang te zien van de zogenaamde early adopters naar de mainstream, waaronder de meeste bedrijven zouden vallen.

Volgens Microsoft kenner Mary Jo Foley betekent de verklaring van Microsoft echter niet dat we vanaf nu nog drie jaar ontwikkeling moeten rekenen, maar vanaf de release van Windows Vista. Dat zou tevens bevestigd zijn door een woordvoerder van Microsoft. Aangezien de release van Vista 30 januari 2007 was, zou dat betekenen dat we Windows 7 in 2010 zouden kunnen verwachten, maar zoals gezegd staat er voor Microsoft nog niets vast.