1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De Abilene Christian University (ACU) kondigde gisteren aan dat het iPhone’s of iPod Touch’es aan elke nieuwe student gaat geven. Volgens de universiteit kunnen de studenten hiervan gebruikmaken tijdens de colleges of tijdens hun dagelijkse leven.

Met het bekendworden van dit nieuws lijkt het erop dat Apple bezig is om de iPhone en iPod Touch op de universiteiten aan de man te brengen. Vooral voor de iPhone is dit goed nieuws, aangezien deze de ene tegenslag na de andere te verwerken krijgt op dit moment.

De bedoeling van dit project is om de studenten web-applicaties aan te bieden die naadloos aansluiten op communicatie binnen de universiteit. De ACU heeft zelf specifieke web-applicaties, onder de naam Connected, ontworpen die gedemonstreerd worden in een filmpje.

In dit filmpje is te zien hoe de universiteit applicaties heeft ontwikkeld om bijvoorbeeld gegevens op te vragen over roosters, het bijwonen van lessen, de cijfers en zelfs een betalingssysteem. De universteit benadrukt dat dit puur speculatief is en dat het reeële ontwerp niet hetzelfde hoeft te zijn.

Daarnaast weet MacRumors te melden dat dit project niet op zichzelf staat. Het zou gaan om meerdere universiteiten waaronder Harvard, Stanford en MIT. Hiermee zou Apple willen proberen om haar marktaandeel in het onderwijs terug te winnen.
De nog uit te komen Software Development Kit voor de iPhone zou hierin een grote rol moeten spelen.