Abonneer je gratis op Techzine!

In een poging een nieuw leven te beginnen heeft een 45-jarige Australiër zijn leven aangeboden op internetveilingsite eBay. De man kwam tot dit besluit nadat zijn vrouw Laura hun huwelijk abrupt beëindigde en hij met een schone lei wou beginnen.

Op de website van de man krijgen potentiële kopers een inzicht in zijn leven. Op deze site is tevens de noodkreet van de man te lezen; "Hallo, mijn naam is Ian Usher en ik heb genoeg van mijn leven. Ik wil het niet meer en je mag het hebben als je wilt".

Op de site staan tevens alle bezittingen van de man welke deel uitmaken van het totaalaanbod. Zijn huis, auto, jetski, motor en z’n baan als tapijtverkoper. Tevens zijn z’n vrienden bij de prijs inbegrepen. Ook verkoopt Ian zijn levensverhaal in de vorm van een eBook. Hij geeft toe dat het een zielig verhaal is, maar geen jankverhaal.

Op de dag dat hij z’n leven verkoopt is hij voornemens om z’n paspoort en z’n portemonnee te nemen en op een trein te stappen met geen idee waar hij heen wil en wat de toekomst brengen zal.

Voor de nabije toekomst staan er video’s gepland die z’n levensstijl laten zien zodat potentiële kopers een indruk van hem en z’n vrienden krijgen. De veiling zal op 22 juni plaatsvinden.