Abonneer je gratis op Techzine!

Sommigen van ons zullen wellicht wel weten dat DICE bezig is met een nieuw spel, namelijk Battlefield Heroes. Battlefield Heroes is een cartoon shooter en moet rond de zomer voor iedereen gratis te downloaden zijn. DICE is ook de ontwikkelaar van onder andere Battlefield 2. Het opmerkelijke aan Battlefield Heroes is het gebruik van "maar" twee maps tijdens de release van de game.

DICE heeft laten weten dat Battlefield Heroes tijdens de release twee mappen zal bevatten. De reden hiervoor is, dat mensen vaak de twee beste maps uitzoeken in een spel en hierin gaan spelen. Dit verschijnsel is volgens DICE ook al te vinden bij vorige Battlefield-releases. DICE vindt het dus onnodig om veel mappen te maken die later weinig gebruikt zullen worden door de gamers. Daarom zegt het bedrijf dat het nu gelijk de twee "beste" maps wil maken.

Een van deze mapen is gespecialiseerd op de voertuigen die in het spel voorkomen. Deze map is dus ook wat groter dan de andere, aangezien de andere map veel actie ter voet zal bevatten volgens DICE. DICE wil eerst kijken hoe deze maps het publiek bevallen en naar gelang de populariteit van deze maps wil het bedrijf later waarschijnlijk meerdere maps gaan uitbrengen.

DICE is dus van plan om goed naar het publiek te luisteren. De community van Battlefield Heroes zal dus eigenlijk de content van het spel bepalen.