min

Tags in dit artikel

, ,

HP heeft gisteren twee nieuwe high-performance workstations aangekondigd, bedoeld voor professionals in de film- en videowereld. Tevens kondigde HP, tijdens de National Association of Broadcasters (NAB) show in Las Vegas een samenwerkingsverband aan met filmproducent Dreamworks, bekend van onder andere films zoals de Shrek-trilogie.

John Thompson, vice-president van de Workstation-groep van Hewlett-Packard ziet dit samenwerkingsverband als een ideale combinatie. "Onze workstations staan alom bekend in de grafische industrie bij een groot aantal professionals", aldus Thompson,

Thompson gaat verder: "De nieuwe generatie van multimedia-content en de enorme hoeveelheid creativiteit die daar achter schuilgaat, stuwt de technologische innovatie naar nieuwe hoogtes".

De xw8600 en xw9400-workstations bieden consumenten de laatste ontwikkelingen op quad-core gebied zodat veeleisende gebruikers aan hun trekken komen wanneer ze real-time video, animaties en high definition-materiaal willen bewerken.

De HP xw8600 is de snelste van de twee. Dit model is leverbaar met maximaal twee quad-core Intel Xeon X5482-processors met een 1,6Ghz FSB, 800Mhz-geheugenbus en de uitbreidbaarheid en betrouwbaarheid waar de grootste computerfabrikant ter wereld om bekend staat. Klanten die kiezen voor een xw9400-workstation hebben de keus uit drie quad-core AMD Opterion 2300-processors. Prijzen zijn vooralsnog niet bekend.