min

Tags in dit artikel

, , ,

Apple en KPN zijn in gesprek over de officiele introductie van de iPhone in Nederland. Dit maakt ons land tot een van de weinig landen waar het toestel nog niet is aangekondigd.

KPN-woordvoerder Bram Oudshoorn heeft vandaag bevestigd dat de gesprekken al enkele maanden lopen. "Het is logisch dat Apple in ieder land naar de marktleider kijkt", aldus Oudshoorn. Hij weet ook niet of KPN het enige bedrijf is waarmee Apple in gesprek is, en of de besprekingen tussen beide bedrijven zullen leiden tot een overeenkomst.

Het zou best kunnen dat KPN niet de enige provider zal zijn die de iPhone in Nederland mag aanbieden. In eerste instantie was dit wel de tactiek van Apple om maar één provider te kiezen, maar in diverse landen is het bedrijf daar al vanaf gestapt.

Vodafone wilde helaas niet reageren op de geruchten. Volgens het bedrijf ligt het allemaal ‘erg gevoelig’. Ook Apple Benelux was niet bereikbaar voor commentaar.

Telecombedrijf TeliaSonera maakte vandaag ook bekend dat het de iPhone later dit jaar gaat aanbieden in diverse Scandinavische landen zoals Denemarken, Noorwegen en Zweden. Vele Europese landen zijn hen al voorgegaan. Dit maakt Nederland tot de weinige landen binnen Europa waar de officiële introductie nog niet heeft plaatsgevonden.