Abonneer je gratis op Techzine!

Eergisteren heeft Microsoft op de Computex-beurs aangekondigd dat het bedrijf Windows XP nog langer zal ondersteunen. Computerfabrikanten hebben namelijk laten weten dat ze een besturingssysteem nodig hebben voor budget-laptops en -desktops.

Microsoft had in april de ondersteuning al verlengd en was van plan om te stoppen met de verkoop van XP op 30 juni. Microsoft is echter teruggekomen op deze beslissing en zal Windows XP tot 2010 ondersteunen en verkopen. Dit geldt echter alleen voor lowbudget-systemen.

Microsoft had het in haar speech over Netbooks, een term die door Intel ontstaan is en duidt op budget-systemen. Deze netbooks hebben veel minder kracht dan andere laptops en zijn geschikt voor office, powerusers zijn beter af met duurdere laptops.

Er is wel onduidelijkheid over de handeling van Microsoft. Zo is er niet duidelijk aangegeven wat computermakers tegen houdt om XP te installeren op krachtige systemen. Hierop zegt Microsoft dat zij en PC-verkopers het eens zijn over de eisen bij een Nettop en/of Netbook. Dit is opmerkelijk aangezien Microsoft geen hardwareconfiguraties vrijgegeven heeft waaraan de systemen moeten voldoen.

Microsoft zegt dat ze inspelen op de groeiende populariteit van Netbooks en op de vraag van computermakers naar een geschikt besturingssysteem.