Abonneer je gratis op Techzine!

Zakelijke ISP BIT heeft een actie opgezet om het gebruik van IPv6-adressen te promoten. Dit doet het bedrijf omdat het er nu naar uit ziet dat de huidige IPv4-adressen in 2010 op zullen zijn.

De zakelijke internet service provider BIT heeft daarom een promotie-actie op touw gezet. Providers die aan BIT gelinkt zijn kunnen zonder extra kosten overstappen op IPv6. Het eerste bedrijf dat heeft toegezegd hiervan gebruik te willen maken is Hosting provider XL Internet Services. Zodra er veel dataverkeer over de IPv6-lijnen gaat moet er pas betaald gaan worden voor de diensten.

BIT investeert al sinds 2001 in IPv6. Zo heeft de ISP ervoor kunnen zorgen dat bijna al haar diensten inmiddels ondersteuning hebben voor het IPv6-protocol. Dit verloopt bij collega ISP’s echter een stuk minder snel, aldus BIT, om die reden biedt BIT de omzet dan ook gratis aan.

Alex Bik, technisch directeur bij BIT: "Om de drempel voor providers die net met IPv6 beginnen te verlagen, geven we ook nog de eerste megabit aan transitverkeer gratis weg. Dit is veel meer dan dat ze voorlopig gaan gebruiken. Voor veel hosting providers een stimulans om de overgang op Internet Protocol Versie 6 te versnellen."